Traditioner.

Vi lægger stor vægt på at skabe fællesskabsfølelse for alle i huset. Vi har skabt mange traditioner bl.a. fælles frokost op til højtider, bagning til alle hver dag og fællessang hver fredag.

Desuden sætter vi stor pris på de traditioner vi har, hvor forældre, børn og personale er sammen. Det gør vi, fordi børnene føler stor glæde og stolthed, når deres far og mor deltager i forskellige arrangementer. Børnene får ansvarsfølelse, når de oplever, at deres forældre er sammen med dem om aktiviteter, hvor tingene bliver vedligeholdt og gjort pæne fx på en arbejdsdag. Efterhånden som børnene bliver ældre, kan de huske de forskellige traditioner og glæder sig til dem. Børnene oplever det positivt, at forældre og personale kan have det rart med personalet i Grøftekanten, og de andre børns forældre. Det giver tryghed.

Når børnene hentes og ved diverse fester og fællesarrangementer i Grøftekanten, overtager de enkelte forældre selv ansvaret for deres børn og altså også opsynet med dem.

 

Fastelavn:

Fastelavns mandag, eller fredagen før, slår vi katten af tønden. Vi opfordrer alle til at være klædt ud, dog helst uden ”farlige masker”, som især vuggestuebørnene bliver forskrækket over. Om eftermiddagen får vi hjemmebagte fastelavnsboller.

Påske:

Op til påske klipper / klistrer vi i det omfang børnene har lyst. Vi hygger os med fælles påskefrokost, hvor vi har tradition for at lave lammekøller og råstegte kartofler.

Arbejdsdag:

Vi mødes om eftermiddagen og går i gang med arbejdsopgaverne. Det kan være at male borde/bænke og legestativ, rydde op i legeskuret, reparere ting inde som ude, ordne bede, lave nye udfordringer på legepladsen og meget andet. Personalet prioriterer, hvad der er har brug for hjælp til.

Arbejdsdagen er fælles for Pilen, og en af arbejdsopgaverne er at sørge for, at vi alle får et dejligt måltid varmt mad efter endt arbejde. Vi slutter af senest kl. 19.00.

OL-uge

I september afholdes Grøftekantens OL. Børnene skal dyste mod sig selv og hinanden i forskellige fysiske udfordringer.

Aktiviteterne kan f.eks. være

  • Sækkevæddeløb
  • Forhindringsbane
  • Gummistøvlekast
  • Mooncar-race m.m

Det er vigtigt at børnene har tøj på til udeliv i denne uge og at tøjet giver mulighed for bevægelse og fysisk aktivitet.

Dette tema afsluttes med sommerfest, hvor det er forældrenes tur til de fysiske udfordringer.

Blomsterdag.

I maj holder Pilen Blomsterdag, her kommer børnene med en blomst/plante, som plantes ud. Om eftermiddagen holder vi Åbent Hus for forældre og søskende, så alle kan komme og se hvor flot der er blevet i bede ,krukker m.m 

Grøftekantens fødselsdag:

Grøftekanten holder fødselsdag d. 1. oktober, hvis det falder på en hverdag (ellers på den nærmeste hverdag).

Fødselsdagen fejres med bl.a. kagekonkurrence og åbent hus for forældre og søskende om eftermiddagen.

Kagekonkurrencen afholdes ved at alle der har tid og lyst bager en kage som afleveres om morgenen. Kagerne stilles i middagsstunden på bordet i fællesrummet, hvorefter alle børn stemmer på den kage der er sjovest og den kage der er flottest. Der vil være en lille præmie og medalje til "ejermændene" til disse to kager.

Vi laver frokost til børnene denne dag.

Jul:

I Grøftekanten julehygger vi i hele december måned. Hver fredag holder vi fælles samling i alrummet, hvor stuerne på skift står for det, vi skal lave. De ældste børn kommer til julegudstjeneste i Sorgenfri Kirke, hvor børn fra Hummeltofteskolen hvert år optræder med krybbespil. Andre henter vores juletræ, som skal stå pyntet i alrummet. En af de sidste uger inden jul, holder vi julefrokost, hvor vi spiser flæskesteg og andet ”rigtig julemad”.

Luciamorgen går storegruppen Luciaoptag gennem huset kl.8.00. Efterfølgende er der Luciaboller og kaffe/te på stuerne.

Forældrekaffe:

Ca. en gang om måneden er der forældrekaffe på stuerne fra kl. 15-16.30. Personalet laver kaffe og te, nogle forældre har skrevet sig på til bage boller. Her er der mulighed for samvær med personalet og de andre forældre og børn, og måske har børnene noget de skal vise.

 Afslutning for kommende skolebørn:

Der holdes afslutning en fredag i april, for storegruppen, som jo skal starte SFO pr. 1. maj. De tager på en lang udflugt om dagen, og kommer tilbage om eftermiddagen, hvor de går igang med forberedelserne til festen om aftenen.

Besøg af skolebørnene:

De børn, som startede SFO 1. maj, bliver inviteret en eftermiddag i august til at besøge deres gamle børnehave.