Sukkerpolitik

Pilens sukkerpolitik.

På Pilens bestyrelsesmøde d. 22/9 2014 blev følgende sukkerpolitik vedtaget:

Der serveres ikke slik, kage, is, saftevand eller lignende i Pilens regi af personalet, bortset fra disse undtagelser:

I december måned uddeles der pebernødder ved adventssamlingerne.

Til afskedsfest for Storegruppen, samt besøgsdag for gamle børn i Grøftekanten, og til Loppeovernatningen i Valmuen, er der dessert og en slikskål.

Til hhv. Grøftekantens og Valmuens fødselsdag er der kagekonkurrence i forbindelse med åbent hus, hvor forældrene deltager, og derfor selv styrer, hvor meget kage deres barn får. Personalet sørger for at de børn hvis forældre enten ikke deltager eller kommer senere får kage i passende mængde.

Til fødselsdage og afslutninger afholdt enten hjemme eller i Pilen må der ikke uddeles slik og slikposer, og vi opfordrer kraftigt til at sukkerindholdet begrænses. Dvs. at hvis der serveres boller, brød eller kage, skal det så være så sukkerfattigt som muligt, og én bolle, ét stykke brød, ét stykke kage eller is pr. barn er nok. Evt. sukkerholdigt pynt på boller, brød, kager eller lignende skal være minimalt.

Der skal kun være én sukkerholdig ting. Altså ikke f.eks. både is og flødeboller!

Fødselsdage og afslutninger for enkelte børn holdes stuevis, og man skal derfor kun dele ud på egen stue.

Slik i vuggestuegrupperne er ikke tilladt. Her kan serveres boller, brød, frugt og kager med et minimum af sukkerindhold og ingen pynt med sukker.

Når de ældste børn i henholdsvis vuggestue og børnehave skal holde afslutning, foreslår vi, at man slår sig sammen til én fælles uddeling.

Vi frabeder os søde sager til uddeling i forbindelse med at barnet går på ferie, er blevet storebror/søster eller lignende.

Når der er begivenheder hvor børnene får andet end hvad de har med hjemmefra og forældrene er ”værter” laver forældrene et opslag med menuen, så alle øvrige forældre ved, hvad deres børn får at spise. Derudover giver det samtidig personalet mulighed for inden arrangementet evt. at vejlede i.f.t. Pilens sukkerpolitik.